Tym razem przygotowałam je w odrobinę inny sposób. Rolkę ciasta pokroiłam na 12 równych kwadratów, każdy włożyłam do osobnego gniazda formy muffinowej, wypełniłam odrobiną masy krówkowej i pokrojonymi w drobne kawałki jabłkami. Można wypełnić dowolnym nadzieniem. Piekłam przez 25 minut w 190 stopniach. Szybko, łatwo i... pysznie.
czwartek, 18 kwietnia 2013
Jabłkowo-krówkowe ciastka francuskie
Gdy w lodówce zalega ciasto francuskie, a mamy ochotę na coś słodkiego "na szybko", polecam ciacha z jabłkami na francuskim cieście.
Tym razem przygotowałam je w odrobinę inny sposób. Rolkę ciasta pokroiłam na 12 równych kwadratów, każdy włożyłam do osobnego gniazda formy muffinowej, wypełniłam odrobiną masy krówkowej i pokrojonymi w drobne kawałki jabłkami. Można wypełnić dowolnym nadzieniem. Piekłam przez 25 minut w 190 stopniach. Szybko, łatwo i... pysznie.
Tym razem przygotowałam je w odrobinę inny sposób. Rolkę ciasta pokroiłam na 12 równych kwadratów, każdy włożyłam do osobnego gniazda formy muffinowej, wypełniłam odrobiną masy krówkowej i pokrojonymi w drobne kawałki jabłkami. Można wypełnić dowolnym nadzieniem. Piekłam przez 25 minut w 190 stopniach. Szybko, łatwo i... pysznie.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Wyglądają przepysznie! :)
OdpowiedzUsuń